Kruidenwijsheidcursus

 

Buxus moeder (180)

ritueel bij meidoorn

Kruidenwijsheidcursus
START vrijdag 8 april 2016 van 10.00 tot 16.00 uur in Haren

INHOUD VAN DE CURSUS
Kruidengeneeskunde is eeuwenoude kennis maar er zijn ook nieuwe inzichten. Dit gaan we in deze cursus combineren en (weer) leren toepassen. Hoofdbestanddeel is het verzamelen van kennis over de meest gebruikte kruiden. Dit kennis verzamelen bestaat uit letterlijke kennis maar vooral het ervaren van kruiden dmv contact maken met de planten. Tevens komen er allerlei creatieve werkvormen aan bod die inzicht geven in de kracht en het wezen van de plant. De belangrijkste en meest gebruikte kruiden komen hierbij aan bod. Tevens doe je kennis op over hoe je de kruiden kan toepassen en bij welke klacht. Als basis gebruiken we het boek Kruidenwijsheid. Iedere dag komen twee kruiden en/of een thema aan bod.

DOEL VAN DE CURSUS
Het doel is om aan het einde van de Kruidenwijsheidcursus met vertrouwen jezelf, je naaste omgeving en je vrienden te kunnen adviseren over welk kruid ze kunnen gebruiken bij een klacht.

SEIZOENSWANDELINGEN
Het herkennen van de kruiden in je eigen tuin, de berm en het bos is een onderdeel van de cursus. Door dit in de verschillende seizoenen te doen zie je de verschillende fases van kruiden (bomen, planten, struiken) en leer je wat er geoogst kan worden in welke tijd. Natuurlijk praten we over hoe je de kruiden kunt gebruiken zowel geneeskrachtig als culinair. Tijdens de wandelingen leer je de planten te herkennen en contact te maken terwijl je buiten bent.

DE ENERGIE VAN KRUIDEN
De letterlijke én energetische betekenis van planten, struiken en bomen komen aan bod en het ontwikkelen van je intuïtie gaat hand in hand met de kennis over kruiden.

PRAKTIJK
Tijdens cursusdagen  leer je verschillende kruidenmiddelen maken. In de zomer is er een speciale kruidendag waarbij je leert (massage)olie te maken en stellen we een lunch samen uit de natuur.

LOCATIE
De cursus wordt gehouden in Kruid & Ambacht, Rijksstraatweg 271, Haren (Gr)

SAMENVATTING
Een maal per maand een dag
De investering voor 10 dagen en de
kruidenmiddelen die je maakt zijn € 545,00
exclusief het boek KRUIDENWIJSHEID € 29,50
Dit bedrag kan in het geheel of maandelijks ( € 54,50) betaald worden.

DATA

start 8 april, 13 mei, 10 juni, 15 juli, zomerdag in overleg, 9 september, 7 oktober, 4 november, 16 december en 14 januari 2017

Als je je aanmeld krijg je een inschrijfformulier toegezonden en een vragenlijst.

De cursus gaat door bij deelname van 8 personen. Twee weken voor aanvang van de cursus krijg je daar definitief bericht over.

Betalingsvoorwaarden *Opzeggen zonder kosten kan tot een maand voor de start van de cursus. *Bij deelname aan de cursus is het verplicht het totale bedrag te betalen, ook bij tussentijds verlaten van de cursus.

Opgave

Je naam (verplicht)

Voor welke cursus geef je je op (verplicht)

Straat en huisnummer:

postcode en plaats:

Je email (verplicht)

Je telefoonnummer

Je geboortedatum in het formaat jjjj-mm-dd

Evt opmerkingen of bericht

captcha Deze tekens svp hier onder invoeren:

Top